piątek, 2 sierpnia 2013

Chleb Drwala z mieszanki chlebowej




Ten wypiek przygotowałam z gotowej mieszanki chlebowej.
 Baner po prawej stronie, tam znajdziemy więcej wiadomości.
Zarobienie chleba było proste, choć muszę powiedzieć, że trochę trwało...
Ma to swoje plusy, jeżeli nie dysponujemy nadmiarem czasu, bo wypiek robimy etapami.
Składniki:
  • mieszanka CHLEBowa DRWALA, która ma w zestawie opakowania 3 torebek 
Przygotowanie:
  1. Wypiek chleba składał się z kilku etapów przygotowania, wszystko jest jasno opisane na torebce mieszanki
  2. Chleb piekłam wpierw przez 3 min. w temp. 220 stopni C, a potem przez 30 min. w 180 stopniach C
Chlebek był apetyczny, wyrósł pięknie. Muszę powiedzieć, że każdego dnia stawał się coraz smaczniejszy.
Trud jak widać się opłacił :)



11 komentarzy:

  1. musi byc pyszny! wygląda smakowicie!

    http://pooczwarka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. fantastycznie wygląda:) bardzo swojski bochenek!

    OdpowiedzUsuń
  3. aż mi się zachciało domowego chleba:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Antenko- taki był:)
      Paulino- trzeba wypróbować jakiś przepis :)
      Nemi - trzymam kciuki by się udał :)
      Patrycjo - dzięki.

      Usuń
  4. Pyszny taki chleb Drwala musi być :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Musze upiec chleb w weekend;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda nieziemsko dobrze :)

    zapisuje sobie Twój przepis do wypróbowania

    pozdrawiam Cię Urszulo i oczywiście dodaję do obserwowanych, miłego wieczoru :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pięknie wygląda ten chleb:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moniko W- dziękuję i pozdrawiam :)
      Karolo -prawda , udał mi się wspaniale:)
      Amber - czasem warto wypróbować, ja tak zrobiłam :)

      Usuń
  8. Pysznie wygląda!
    I choć z gotowych mieszanek nigdy nie piekłam,to chętnie bym spróbowała.
    Pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...