Składniki :
- duży filet z kurczaka- pokrojony w grubą kostkę
- sól, pieprz
- imbir około 3 cm
- czosnek 4-5 ząbków
- 1 szklanka białego,wytrawnego wina
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie :
- Na patelni z tłuszczem , pokrojonym drobno imbirem i przeciśniętym czosnkiem smażymy filet z obydwu stron
- Po usmażeniu mięsa, wlewamy wino i gotujemy dopóki nie wyparuje
- Nie dopuszczamy do zupełnego wygotowania wina, a jeśli tak się stanie dodajemy odrobinę wody, sól i pieprz. Potrawa gotowa, smacznego !
Ja podałam z marchewką i groszkiem.
Uleńko a mam pytanie czy wino nie zrobi kwaśnego smaku bo przepis jest wspaniały i chcę go wypróbować dziękuję buziaki śle i słonecznego dnia życzę Marii
OdpowiedzUsuńMario, dla mnie był ok :)
UsuńTeż Cię słonecznie pozdrawiam i owocnej, artystycznej pracy życzę !
wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńFajne, szybkie i proste danie:)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie! Lubię takie dania:)
OdpowiedzUsuńTo doskonałe danie, smaczne, dietetyczne i wygląda kolorowo.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
tak podany kurczak jest super :) Nie dość, że na talerzu mnóstwo kolorów to jeszcze takie pyszne :)
OdpowiedzUsuńProste i fajnie dobrane składniki. Bardzo smaczna propozycja.
OdpowiedzUsuńPropozycja godna skopiowania, co zamierzam uczynić w najbliższym czasie. Mam nadzieję, że zamrożona (wzorem Nigelli) resztka białego wina zda egzamin.
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda ten kurczak :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl