poniedziałek, 2 maja 2016

Babka cytrynowa


Potrzebowałam prawie w jednej chwili mieć świeże ciasto dla niespodziewanego gościa.
A że dostałam kiedyś kilka opakowań ciast w proszku firmy Gellwe postanowiłam wypróbować jedną z nich. Padło na babkę cytrynową.



Z czystym sumieniem mogę ją Wam polecić, bo była bardzo smaczna :)



Do proszku mącznego jaki był w opakowaniu dodałam jedynie mleko, jajka i masło oraz rodzynki.


                                   Jeszcze na drugi dzień była wyśmienita w smaku.

14 komentarzy:

  1. Nigdy z proszku ciasta nie piekłam, ale chyba warto spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo zachęcająco :) ostatnio piekłam babkę na Wielkanoc z tego przepisu: http://kcalmar.com/blog/2016/03/21/wielkanocna-babka-marchewkowa-bez-cukru-i-glutenu/ w ramach eksperymentu i się nawet, nawet przyjęła choć obawiałam się reakcji najmłodszych przy stole :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jestem przeciwniczką ciast z proszku,kryje się w nich dużo chemii, suplchniaczy, dodatków smakowych itp. :-(

    OdpowiedzUsuń
  4. Babka najlepiej smakuje w święta wielkanocne! :)
    Pozdrawiam nataliakupczak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda na niezłą babkę ;) :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajna babeczka, uwielbiam cytrynowe słodkości :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. od czasu do czasu z proszku nie zaszkodzi a wyglada obłednie;))))

    OdpowiedzUsuń
  8. Moja ulubiona, babka cytrynowa...pozdrawiam...

    OdpowiedzUsuń
  9. Takie ciasto do kawy.. coś pięknego!

    OdpowiedzUsuń
  10. Szybka i efektowna , czasami tak trzeba. Pozdrawiam !!!

    OdpowiedzUsuń
  11. jakoś nie przekonują mnie te wypieki z proszku.

    OdpowiedzUsuń
  12. babki cytrynowe są pyszne. pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  13. Witaj. To jest dopiero babka:) nic nie ujmując innym. Wygląda pychotowo. Pozdrawiam ciepło.

    OdpowiedzUsuń
  14. Pychotka, chętnie skubnęłabym kawałeczek. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...