niedziela, 10 listopada 2019

Pasta z rybą i grzybami

W mojej kuchni nastała moda na pasty bezmięsne, oto kolejna propozycja.
Może dla odważnych, bo połączenie niecodzienne, ale wg mnie smaczne. 
Pasta przetestowana - żadnych "rewolucji" domownicy nie mieli :) 


Składniki:
  • mała wędzona makrela
  • 5-6 dużych pieczarek
  • duża cebula
  • 3 jajka
  • olej do smażenia ( u mnie smalec gęsi )
  • pieprz czarny mieliny, papryka ostra, sól

Przygotowanie:
  1. Makrelę obrać, pozbawić ości, jajka ugotować, umyte pieczarki i cebulę pokroić
  2. Pieczarki obsmażyć wraz z cebulą do odparowania soku
  3. Składniki wraz z przyprawami wrzucić do blendera
  4. Po uzyskaniu jednolitej masy pasta gotowa:)

                                            Smacznego !

2 komentarze:

  1. Jej, pewnie cały miesiąc można jeść Twoje przepyszne pasty i smaki się nie powtórzą! Domownicy u ciebie to mają dobrze...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...