Blog Kulinarny założony z myślą o smakoszach prostej i smacznej kuchni. Publikowane codziennie przepisy kulinarne są przepyszne i proste do przyrządzenia.
Strony
▼
sobota, 23 marca 2024
Pasta z avocado i czosnkiem
Składniki :
1 sztuka avocado
główka czosnku
ok. 10 sztuk pomidorów suszonych w oleju
ok. 5 dag obranych orzechów włoskich, wcześniej namoczonych w wodzie
ewentualnie czarny pieprz mielony
Przygotowanie:
Obrane avocado zmiksować z obranymi ząbkami czosnku
Dodać pomidory i osączone orzechy -zmiksować
Doprawić do smaku pieprzem, dodać oleju w których były pomidory by konsystencja pasty była dobra do smarowania.
Och ! To musi być coś pysznego ! Ostatnio bardzo, bardzo polubiłam awokado. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że nie jadłam jeszcze takiej pasty. Na pewno jest pyszna.
OdpowiedzUsuńKoniecznie znajdę czas na wypróbowanie Twojego przepisu - wydaje się być prosty i szybki. Miłej niedzieli😊
OdpowiedzUsuńA ja tym razem odpuszczę,bo nie lubię awokado.
OdpowiedzUsuń