Składniki :
- świeże kwiaty dyni
- tłuszcz do smażenia
- mąka, jajko,mleko, woda, sól- na ciasto
- Z podanych składników przygotować ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki
- Zerwane świeżo kwiaty trzeba otrząsnąć by pozbyć się ewentualnych robaczków
- W przygotowanym cieście zanurzamy każdy kwiat oddzielnie i kładziemy natychmiast na rozgrzany tłuszcz
- Smażymy krótko z obu stron
- Zjadamy natychmiast po lekkim wystudzeniu :)
Słyszałam o tym ale nie jadłam, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska, z dyni jeszcze nie jadłam, ale Martik często robi z cukinii :-)
OdpowiedzUsuńZapewne pyszne i ślicznie wyglądają. A wracając Urszulko do Twojego wpisu u mnie, to przeraża mnie co się dzieje w edukacji...
OdpowiedzUsuń