Strony

niedziela, 5 maja 2013

Surówka z jabłkiem i porem



Składniki:

  • 1/4 główki średniej główki białej kapusty
  • 1 jabłko
  • por - około 6 cm białej części
  • sól, cukier, olej słonecznikowy
Przygotowanie:
  1. Umytą kapustę zszatkować drobno i lekko ją posolić
  2. Obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach
  3. Umytego pora pokroić dość drobno
  4. Wszystkie składniki połączyć i skropić sokiem z cytryny
  5. Posypać cukrem do smaku, pieprzem i skropić olejem słonecznikowym
  6. Wszystkie składniki dokładnie jeszcze raz wymieszać .

5 komentarzy:

  1. Akurat mam w lodówce kawałek kapusty i pora - już wiem co z nich zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jabłko i por w surówce znam, ale do tego kapusta ... ciekawe :) trzeba spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawa surówka:) koniecznie muszę ją skosztować:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajny pomysł na surówkę :-)

    OdpowiedzUsuń