Strony

sobota, 4 maja 2013

Tołpyga w pomidorach





Składniki:

  • pół puszki 390 g krojonych pomidorów
  • około 50 dag ryby tołpyga - świeżej lub rozmrozonej
  • 1 pomidor świeży
  • sól, pieprz
  • masło
  • 1 cytryna ( 3 plastry, reszta do wyciśnięcia na rybę po upieczeniu)


Przygotowanie:
  1. Rybę umyć, osączyć i  ewentualnie podzielić na dzwonka
  2. Na folii aluminiowej położyć 3 plastry cytryny i parę plastrów masła
  3. Na to ułożyć posoloną rybę, posypać pieprzem oraz zalać pomidorami
  4. Na wierzchu można ułożyć pokrojony świeży pomidor
  5. Folię szczelnie zawinąć i piec przez około 30 min., ja piekłam w prodiżu.


5 komentarzy: