Składniki:
- pół puszki 390 g krojonych pomidorów
- około 50 dag ryby tołpyga - świeżej lub rozmrozonej
- 1 pomidor świeży
- sól, pieprz
- masło
- 1 cytryna ( 3 plastry, reszta do wyciśnięcia na rybę po upieczeniu)
Przygotowanie:
- Rybę umyć, osączyć i ewentualnie podzielić na dzwonka
- Na folii aluminiowej położyć 3 plastry cytryny i parę plastrów masła
- Na to ułożyć posoloną rybę, posypać pieprzem oraz zalać pomidorami
- Na wierzchu można ułożyć pokrojony świeży pomidor
- Folię szczelnie zawinąć i piec przez około 30 min., ja piekłam w prodiżu.
bardzo lubię tę rybkę:) jest pyszna w każdym wydaniu:)
OdpowiedzUsuńJa też:)
UsuńMusiała być pyszna:)
OdpowiedzUsuńTak było Anulo:)
Usuńnie próbowałam nigdy tołpygi, hmm... ale wygląda bardzo smacznie
OdpowiedzUsuń