Składniki:
- płat ciasta francuskiego
- czerwona, ostra papryka- mielona drobno i grubo, cukier kryształ
Przygotowanie:
- Rozmrożony płat osypujemy papryką i cukrem, lekko wciskamy w ciasto by podczas pieczenia nie spadły z ciasta
- Kroimy płat w dowolnej szerokości prostokąty lub inne figury :), według uznania
- Pieczemy w 220 stopniach C . do zrumienienia.
Te oryginalne ciasteczka są świetne np. do piwa, ale nie tylko.
Przepis podpatrzony w programie kulinarnym J. Olivera.
Przepis podpatrzony w programie kulinarnym J. Olivera.
świetny pomysł na przekąskę:)
OdpowiedzUsuńBardzo proste, jeśli mamy gotowe ciasto francuskie :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com
Na ostro może by mi smakowały.
OdpowiedzUsuńNie lubię ciasta francuskiego...
Wygląda bardzo smacznie :) Zapraszam do mnie http://zapoznajsie.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńNa słodko uwielbiam ciasto francuskie, koniecznie muszę spróbować pikantnych:)
OdpowiedzUsuńsuper, szybko, prosto i smacznie. Choć nigdy nie jadłam połączenia cukru i ostrej papryki w ciasteczkach.
OdpowiedzUsuńLubię ciasto francuskie w pikantnej wersji, bardzo apetyczne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńAgabi - o to chodzi:)
UsuńD* - bardzo proste:)
Amber - a ja lubię z tym ciastem eksperymentować:)
Michale- ciasteczka były bardzo smaczne:)
Anulo- to tez smaczne ciasteczka:)
Myszko-wypróbuj, polecam:)
kuchenny bałagan-ja tez, dziękuję:)
Takie proste, że aż zrobię :D
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na małe chrupanko:D
OdpowiedzUsuńFajny pomysł. Ciekawi mnie połączenie ostrej papryki i cukru :-)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł n pyszną i szybką w przygotowaniu przekąskę
OdpowiedzUsuńTo jest tak banalne, że aż zrobię jeszcze dzisiaj! Pod warunkiem, że ciasto francuskie w sklepie będzie ;)
OdpowiedzUsuńfajnie wyglądają same przyprawy i ciacho:D
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny i prosty przepis. Szkoda, że przed wczoraj wykorzystałam ciasto franc. mam jeszcze zamrożone ale to trzeba długo czekać :( pięknie to wygląda. Dużo tej papryki dajesz ? bardzo ostre są ?
OdpowiedzUsuńMÓJ BLOG Z TESTAMI KOSMETYKÓW - http://ola-testuje.blogspot.com/
PS. Wrzucam sobie na pulpit jako koniecznie do zrobienia ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny, prost pomysł na pochrupanie przy filmie:) Ciasto francuskie u mnie w użyciu na porządku dziennym, robię na nim tarty i rolady z mięsem:) Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńuwielbiam ciasteczka francuskie i... przepis od razu spisuje do notesika :)
OdpowiedzUsuń