Składniki na 1 porcję:
- 10 dag pieczarek, ewentualnie cebula
- 2-3 plastry boczku lub bekonu
- 2 jajka, sól
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie;
- Umyte pieczarki i cebulę pokroić drobno i obsmażyć, by straciły surowiznę
- Bekon lub boczek drobno pokroić i obsmażyć na drugiej patelni
- Po usmażeniu boczku dołożyć do niego pieczarki, wymieszać składniki i wbić jajka
- Całośc delikatnie wymieszać, (ale niekoniecznie) posolić i smażyć
- Można smażyć tak by boki omleta się ścięły, a środek był półpłynny
Smaczne danie na szybkie śniadanie:)
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne śniadanko! Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńOjej, ależ smakowitości ;)
OdpowiedzUsuńpycha!:) uwielbiam grzyby i taki omlet robię od czasu do czasu:D
OdpowiedzUsuńIdealny sposób na rozpoczęcie dnia ;-)
OdpowiedzUsuń