Deser super prosty i na czasie :)
Składniki :
- 3-4 dojrzałe, ale dość twarde gruszki
- około 500 ml wytrawnego, czerwonego wina, moje było domowego wyrobu, ale nie do końca czerwone
- 3-4 goździki
- 2-3 łyżki miodu
Przygotowanie:
- Gruszki obieramy i wydrążamy środek
- Do garnuszka wlewamy wino, dodajemy goździki i miód oraz gruszki
- Gotujemy na wolnym ogniu do lekkiej miękkości gruszek
- Po wystudzeniu polewamy np. czekoladą.
Gruszki same w sobie są smaczne na surowo, ale ugotowane w winie zyskują nowe aromaty i niecodzienne smaki... Spróbujcie.
Oj muszą być pyszne te gruszki:)
OdpowiedzUsuńTak Aniu, zyskały nowy smak.
UsuńMuszą być pysznee!
OdpowiedzUsuń...były pyszniutkie!
UsuńAleż to musi smakować! :)
OdpowiedzUsuńwspaniałe są takie gruszki ... jakże niewiele do szczęścia potrzeba - wystarczy taki deser :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ...
Pyszny deser!
OdpowiedzUsuńmiód i wino - cudowne połączenie :).... Sama mam ochotę na zrobienie takiej gruszki... jak widzę Twoją to pragnę ja zrobić :)
OdpowiedzUsuńWitam. Chciał bym Cię serdecznie powiadomić, że wyróżniam Cię nominacją "Złote Jabłko" za Twoją wspaniałą pracę związaną z blogiem!
OdpowiedzUsuńWięcej informacji znajdziesz tu : http://ksiakucharska.crazylife.pl/nominacje/zlote-jablko/
Pozdrawiam ~Ruku
O, bardzo fajny pomysł. Szybki sposób na pyszny deserek :))
OdpowiedzUsuńno.. taki deser-mniam! Po nim byłabym w 7 niebie :D
OdpowiedzUsuńklasyka w najlepszym wydaniu!:)
OdpowiedzUsuńdokładnie, popieram- klasyk w wspaniale podany!:D
OdpowiedzUsuń