Danie iście super proste, na studencką kieszeń :)
Wystarczy ugotować makaron oraz przyrządzić do niego szpinak.
Jeśli szpinak jest świeży ( a teraz mamy sezon na taki właśnie ) to przyrządzić go na oleju
Umyć pokroić drobno, poddusić na oleju.
Dodać ząbek roztartego czosnku , pokruszony biały ser - wymieszać i posolić, podsmażyć chwilę.
Ugotować ulubiony rodzaj makaronu, nie przelewać go zimną wodą.
Dodać do niego przyrządzony szpinak i ... zamieszać :) Jeśli dysponujemy kawałkiem żółtego sera to można zetrzeć i posypać potrawę z wierzchu . Gotowe!
Potrzebne składniki : szpinak, biały i żółty ser, czosnek, makaron, sól i olej.
Wystarczy ugotować makaron oraz przyrządzić do niego szpinak.
Jeśli szpinak jest świeży ( a teraz mamy sezon na taki właśnie ) to przyrządzić go na oleju
Umyć pokroić drobno, poddusić na oleju.
Dodać ząbek roztartego czosnku , pokruszony biały ser - wymieszać i posolić, podsmażyć chwilę.
Ugotować ulubiony rodzaj makaronu, nie przelewać go zimną wodą.
Dodać do niego przyrządzony szpinak i ... zamieszać :) Jeśli dysponujemy kawałkiem żółtego sera to można zetrzeć i posypać potrawę z wierzchu . Gotowe!
Potrzebne składniki : szpinak, biały i żółty ser, czosnek, makaron, sól i olej.
bardzo lubię szpinak pod każdą postacią dziękuję za przepis pozdrawiam ciepło Marii a tak swoją droga spróbuj wrócić do szydełkowania
OdpowiedzUsuńMnie nie wychodzi :( Zawsze coś jest z nim nie tak. Robię z serem pleśniowym... może za słono?
OdpowiedzUsuńAle mam ochotkę na taki obiadek, lecę szukać szpinaku:)
OdpowiedzUsuńMario-może spróbuje, ale jak znaleźć czas na wszystko? :(
UsuńHenretta- a spróbuj zrobić jak moja Córka?
Anula- polecam!
Dominika Polok- znam ten przepis od mojej przyjaciółki i polubiłam go, a sezon szpinakowy ciągle trwa, pozdrawiam:)
Nigdy nie mieszałam z białym serem, jakoś mi on nie pasuje do szpinaku... Zazwyczaj robię szpinak z cebulką, czosnkiem (duuużo czosnku!) i śmietaną, czasem dodaję fetę (chociaż trochę jest za słona i przyćmiewa szpinak...) albo zwykły żółty ser :)
OdpowiedzUsuńPoważnie, mamy sezon na szpinak? Nie wiedziałam <3
Wracam z pracy do domu a tu na obiad makaron ze szpinakiem! :D
UsuńA kto przygotował ? :)
Usuńmniam, pyszne danie!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie ! Chętnie zrobię sobie to na obiad :)
OdpowiedzUsuńJa dopiero niedawno nauczyłam się dobrze przyrządzać szpinak. Zawsze był dla mnie bez smaku, zawsze lepiej mi smakował jak ktoś go zrobił :P Ale ostatnio nawet i mój mi zasmakował :D
OdpowiedzUsuńKarmel-dziekuję
UsuńNatalie - warto :)
studentka_na_diecie -ćwiczenia czynią mistrza!
dariozka91- tak pewnie miało być :)
bardzo studencko, prosto i pysznie:)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne danie. Przez długie lata nie jadłam szpinaku. Niedawno zasmakowałam w potrawach szpinakowych i ten stan uwielbienia dla szpinaku trwa.....
OdpowiedzUsuńPozdrawiam !
Elu wiesz co dobre :) pozdrawiam.
Usuńtaaak! Prosto, szybko, smacznie i tanio-uwielbiam to danie ;)
OdpowiedzUsuńMoje ukochane danie! Taki farsz zwykle robię do naleśników, gdy mieszam go z makaronem zamiast serka białego, dodaje trochę wiejskiego i podsmażam go, staje się taki ciągnący i fajnie skleja danie :)
OdpowiedzUsuńSalvador Dali- ja również tak uważam...
UsuńSupperessed- wow, to jeszcze pyszniejsze!
Monika W- dzięki :)
Napiszę tylko tyle i aż tyle : UWIELBIAM ! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :)
Przepadam za takim makaronem! Lubię też dodać do niego orzechy włoskie, jeśli akurat są pod ręką
OdpowiedzUsuńPychota:)
OdpowiedzUsuńKaś- z tymi orzechami fajny pomysł, moze tez wypróbujemy:)
UsuńEwo- :)
ola in the kitchen- mój może nie do końca, ale Córki pewnie tak, pozdrawiam.
Anulla- oczywiście masz rację!
Jeden z moich ulubionych klasyków :D
OdpowiedzUsuńtakie obiady zawsze się sprawdzą gdy brak czasu:)
OdpowiedzUsuńSzpinaku nie lubię niestety, ale makaron z serem bym wszamała od razu :)
OdpowiedzUsuńznalazlam u Ciebie kopalnie pomyslow..a mieso w sloiki zrobie napewno..dziekuje za przepis..pozdrawiam milo.)
OdpowiedzUsuń