Strony

środa, 13 listopada 2013

Makaron ze szpinakiem

                                                                                                                                                                                                                              Danie iście super proste, na studencką kieszeń :)
Wystarczy ugotować makaron oraz przyrządzić do niego szpinak.
Jeśli szpinak jest świeży ( a teraz mamy sezon na taki właśnie ) to przyrządzić go na oleju
Umyć pokroić drobno, poddusić na oleju.
 Dodać ząbek roztartego czosnku , pokruszony biały ser - wymieszać i posolić, podsmażyć chwilę.
Ugotować ulubiony rodzaj makaronu, nie przelewać go zimną wodą.
Dodać do niego przyrządzony szpinak i ... zamieszać :) Jeśli dysponujemy kawałkiem żółtego sera to można zetrzeć i posypać potrawę z wierzchu . Gotowe!

Potrzebne składniki : szpinak, biały i żółty ser, czosnek, makaron, sól i olej.

25 komentarzy:

  1. bardzo lubię szpinak pod każdą postacią dziękuję za przepis pozdrawiam ciepło Marii a tak swoją droga spróbuj wrócić do szydełkowania

    OdpowiedzUsuń
  2. Mnie nie wychodzi :( Zawsze coś jest z nim nie tak. Robię z serem pleśniowym... może za słono?

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mam ochotkę na taki obiadek, lecę szukać szpinaku:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mario-może spróbuje, ale jak znaleźć czas na wszystko? :(
      Henretta- a spróbuj zrobić jak moja Córka?
      Anula- polecam!
      Dominika Polok- znam ten przepis od mojej przyjaciółki i polubiłam go, a sezon szpinakowy ciągle trwa, pozdrawiam:)

      Usuń
  4. Nigdy nie mieszałam z białym serem, jakoś mi on nie pasuje do szpinaku... Zazwyczaj robię szpinak z cebulką, czosnkiem (duuużo czosnku!) i śmietaną, czasem dodaję fetę (chociaż trochę jest za słona i przyćmiewa szpinak...) albo zwykły żółty ser :)

    Poważnie, mamy sezon na szpinak? Nie wiedziałam <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda pysznie ! Chętnie zrobię sobie to na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja dopiero niedawno nauczyłam się dobrze przyrządzać szpinak. Zawsze był dla mnie bez smaku, zawsze lepiej mi smakował jak ktoś go zrobił :P Ale ostatnio nawet i mój mi zasmakował :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Karmel-dziekuję
      Natalie - warto :)
      studentka_na_diecie -ćwiczenia czynią mistrza!
      dariozka91- tak pewnie miało być :)

      Usuń
  7. bardzo studencko, prosto i pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo apetyczne danie. Przez długie lata nie jadłam szpinaku. Niedawno zasmakowałam w potrawach szpinakowych i ten stan uwielbienia dla szpinaku trwa.....
    Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  9. taaak! Prosto, szybko, smacznie i tanio-uwielbiam to danie ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Moje ukochane danie! Taki farsz zwykle robię do naleśników, gdy mieszam go z makaronem zamiast serka białego, dodaje trochę wiejskiego i podsmażam go, staje się taki ciągnący i fajnie skleja danie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Salvador Dali- ja również tak uważam...
      Supperessed- wow, to jeszcze pyszniejsze!
      Monika W- dzięki :)

      Usuń
  11. Napiszę tylko tyle i aż tyle : UWIELBIAM ! :)

    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Przepadam za takim makaronem! Lubię też dodać do niego orzechy włoskie, jeśli akurat są pod ręką

    OdpowiedzUsuń
  13. Odpowiedzi
    1. Kaś- z tymi orzechami fajny pomysł, moze tez wypróbujemy:)
      Ewo- :)
      ola in the kitchen- mój może nie do końca, ale Córki pewnie tak, pozdrawiam.
      Anulla- oczywiście masz rację!

      Usuń
  14. Jeden z moich ulubionych klasyków :D

    OdpowiedzUsuń
  15. takie obiady zawsze się sprawdzą gdy brak czasu:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Szpinaku nie lubię niestety, ale makaron z serem bym wszamała od razu :)

    OdpowiedzUsuń
  17. znalazlam u Ciebie kopalnie pomyslow..a mieso w sloiki zrobie napewno..dziekuje za przepis..pozdrawiam milo.)

    OdpowiedzUsuń