Składniki :
- 2 jabłka
- 20 dag kiełbasy
- garść kiszonej kapusty
- olej, cebula
- sól, pieprz, szczypta majeranku
- cydr- pominęłam
Przygotowanie:
- Cebulę obrać i pokroić w pół krążki, jabłka umyte, ale nieobrane pokroić w ósemki
- Cebulę przesmażyć na smalcu, gdy zmięknie dodać jabłka, uważać by się nie rozpadły
- Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę smalcu i dodać niezbyt kwaśną i drobno pokrojoną kapustę- lekko przesmażyć tyle by dobrze ją rozgrzać, posypać pieprzem, majerankiem, ewentualnie solą
- Dołożyć kapustę do cebuli z jabłkami- wymieszać i chwilę razem smażyć
- Przesmażyć pokrojoną kiełbasę w grube plastry
- Na talerzu układamy kapustę z jabłkami, a na wierzchu układamy kiełbaski
Pomysł zaczerpnęłam z programu kulinarnego "Łatwe przepisy na wielki apetyt"
Danie jest szybkie do wykonania, a przy tym syte i smaczne:)
No to muszę podrzucić ten przepis żonie. Potrawa wygląda nieźle.
OdpowiedzUsuńProsta i smaczna, polecam:)
UsuńWitaj Urszulo! Właściwie nigdy nie zaglądam na blogi kulinarne. Lubię gotować, eksperymentować i łączyć różne smaki. Ale Twój blog to taka skarbnica pomysłów, że z przyjemnością dopisuję się do witryny i pozwolę sobie poszukać u Ciebie inspiracji kulinarnych. Dziękuję za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPs. Twoje liatry powinny zakwitnąć jeszcze w tym roku.
Dziękuję za odpowiedź i zachęcam do zaglądania, każdy znajdzie u mnie coś dla siebie, pozdrawiam:)
Usuńpyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe danie, przepis strasznie spodobał się mojemu mężowi:)
OdpowiedzUsuń