niedziela, 2 czerwca 2013

Kiełbaski z kapustą i jabłkami




Składniki :

  • 2 jabłka
  • 20 dag kiełbasy
  • garść kiszonej kapusty
  • olej, cebula
  • sól, pieprz, szczypta majeranku
  • cydr- pominęłam
Przygotowanie:
  1. Cebulę obrać i pokroić w pół krążki, jabłka umyte, ale nieobrane pokroić w ósemki
  2. Cebulę przesmażyć na smalcu, gdy zmięknie dodać jabłka, uważać by się nie rozpadły
  3. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę smalcu i dodać niezbyt kwaśną i drobno pokrojoną kapustę- lekko przesmażyć tyle by dobrze ją rozgrzać, posypać pieprzem, majerankiem, ewentualnie solą 
  4. Dołożyć kapustę do cebuli z jabłkami- wymieszać i chwilę razem smażyć
  5. Przesmażyć  pokrojoną kiełbasę w grube plastry
  6. Na talerzu układamy kapustę z jabłkami, a na wierzchu układamy kiełbaski
Pomysł zaczerpnęłam z programu kulinarnego "Łatwe przepisy na wielki apetyt"
 Danie jest szybkie do wykonania, a przy tym syte i smaczne:)

6 komentarzy:

  1. No to muszę podrzucić ten przepis żonie. Potrawa wygląda nieźle.

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj Urszulo! Właściwie nigdy nie zaglądam na blogi kulinarne. Lubię gotować, eksperymentować i łączyć różne smaki. Ale Twój blog to taka skarbnica pomysłów, że z przyjemnością dopisuję się do witryny i pozwolę sobie poszukać u Ciebie inspiracji kulinarnych. Dziękuję za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam.
    Ps. Twoje liatry powinny zakwitnąć jeszcze w tym roku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za odpowiedź i zachęcam do zaglądania, każdy znajdzie u mnie coś dla siebie, pozdrawiam:)

      Usuń
  3. Bardzo ciekawe danie, przepis strasznie spodobał się mojemu mężowi:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...