Kochani, wielka prośba o pomoc, kto może pomoże :)
Dziękuję w imieniu chorej Ady.
https://www.siepomaga.pl/ada-kujawa
Kochani, wielka prośba o pomoc, kto może pomoże :)
Dziękuję w imieniu chorej Ady.
https://www.siepomaga.pl/ada-kujawa
Przypominam, że sezon na przetwarzanie dyni już dawno się zaczął i pewnie za niedługo się skończy...
A kilka słoiczków takiego rarytasu zrobionego przez siebie zawsze się przyda :)
Składniki :Pomysł podpatrzyłam u dietetyka Bartka Kulczyńskiego w Porannym Dzienniku Zdrowia.
Rosół gotujemy długo, nawet 5-6 godz, chodzi o to by wygotować z mięs to co w nich najlepsze :)
Ja bulion przygotowałam z mięsa z indyka (szyja)., antrykotu, kilku łapek kurzych, korpusu z kurczaka, kości szpikowej oraz małej golonki wieprzowej.
I oczywiście dodałam warzywa tradycyjne tj. marchew, por, seler, pietruszka oraz kilka ząbków czosnku i kawałka imbiru, a także liścia lubczyku.Tak polecał dietetyk.
Bulion gotujemy oczywiście na małym płomieniu, by był klarowny, ale jak wygotuje się kolagen to nie jest zbyt przezroczysty, no ale właśnie on ten kolagen chodzi :)
Jeśli ktoś lubi może przez cały dzień popijać taki rosołek, na pewno nie zaszkodzi...
Pomysł powstał na potrzeby urozmaicenia menu :)
Składniki :
Danie dość szybkie do zrobienia, a przy tym smaczne :)
Składniki :