Składniki :
- płat ciasta francuskiego
- jajko, żółty ser
- suszone pomidory
- 10 sztuk średniej wielkości pieczarek
- cebula, majeranek, pieprz i sól do smaku
- 5 łyżek mielonego mięsa z rosołu (ugotowanego), ale nie koniecznie
Przygotowanie :
- Cebule usmażyłam na szklisto na oleju, dodałam pokrojone drobno pieczarki oraz przemielone mięso
- Składniki przemieszałam, dodałam szczyptę majeranku, sól i pieprz do smaku, smażyłam chwilę, do połączenia składników
- Lekko rozmrożony płat ciasta posmarowałam roztrzepanym jajkiem i ułożyłam na nim przestudzony farsz oraz pokrojone, osączone z oleju suszone pomidory
- Przykryłam żółtym serem, zwinęłam w rulon, pokroiłam i piekłam w temp. 220 stopni C do zarumienienia
Uwagi :
wyglądają przepysznie:) pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za suszonymi pomidorami.
OdpowiedzUsuńeMKa- dziękuję :)
UsuńYen- można upiec bez pomidorów :)
Antenko- polecam, fajne w smaku:)
kocham eksperymentować z ciastem francuskim:) będę mieć kolejny super pomysł na małe co nieco:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi się ten pomysł podoba. Na pewno spróbuję, może bez mięsa. Dziekuję i pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł:) Czuję, że znikły błyskawicznie:)
OdpowiedzUsuńCiasto francuskie jest cudowne! Wygląda smakowicie!;)
OdpowiedzUsuńEwo- Tez pozdrawiam super GORĄCO, pogoda sprzyja :)
UsuńNemi- tak było :)
fizyczakpaulina- tez tak myślę :)
wszystkich pozdrawiam:)
uwielbiam wszelkiego rodzaju nadzienia w cieście francuskim ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam!:) ja nazywam to ślimaczki:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne :)
OdpowiedzUsuńA do tego kubeczek barszczu czerwonego! Mniam!
OdpowiedzUsuń