Składniki :
- 2 ziemniaki
- 1/2 brokuła
- pół puszki bobu
- 1 marchew
- pół małej główki białej kapusty
- sól, pieprz, liść laurowy, tymianek i natka pietruszki
- ewentualnie śmietana lub jogurt
Przygotowanie :
- Do około 700 ml wody wrzucamy liść laurowy, kilka ziaren pieprzu, pokrojone ziemniaki i obsmażoną na oleju startą marchew
- Dokładamy pokrojoną kapustę i brokuła
- Gdy warzywa są już miękkie dokładamy bober, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Możemy już na talerzu dodać łyżkę jogurtu lub śmietany.
Zupa szybka i pożywna :)
fajna zupka na jesienne chłody:)
OdpowiedzUsuńSzybka, smaczna zupka :)
OdpowiedzUsuńNa bank spróbuję przyrządzić tą zupę :)
OdpowiedzUsuńpysznie wgląda:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie zupy z warzyw i ziemniaków, pycha
OdpowiedzUsuńpełno kolorowych warzyw, same witaminy, super! ;)
OdpowiedzUsuńMmm, ale bym zjadła;)
OdpowiedzUsuń