- ok. 500 g mielonego mięsa
 - ok. 250 g świeżych, surowych pieczarek
 - 2 jajka
 - cebula
 - 2- 3 łyżki bułki tartej
 - sól, pieprz mielony czarny, cebula, papryka mielona ostra
 - tłuszcz do smażenia
 
Przygotowanie:
- Umyte pieczarki zetrzeć na tarce
 - Dodać do mięsa mielonego, dodać pokrojona drobno cebulę,wbić jajka, wsypać bułkę oraz przyprawy- dokładnie wyrobić na jednolitą masę
 - Smażyć z obu stron na złoty kolor po obtoczeniu w tartej bułce.
 
Jeśli wydaje się nam, że może nie do końca przesmażyły się w środku to zawsze można ugotować je krótko w sosie pieczarkowym ( ja wykorzystałam ogonki grzybów i zrobiłam kotlety ostatecznie w sosie).
A tu znajdziecie przepis na sos
Z pieczarką jeszcze nie robiłam - mąż za grzybami nie przepada 😀 na drobnej zetrę zobaczę czy wyczuje bo jestem ciekawa smaku 😏 pozdrawiam
OdpowiedzUsuńUwielbiam mielone w każdej postaci. A z grzybami najlepsze
OdpowiedzUsuńPozdrawiam przedwiosennie
Pyszne mielone. Dziękuję za inspirację.
OdpowiedzUsuńŚwietna odmiana mielonego. Z pieczarkami jeszcze nie robiłam. Pozdrawiam serdecznie ♥️♥️♥️
OdpowiedzUsuńRobiłam z pieczarkami - są bardzo soczyste! Zresztą z mięsa mielonego, jak wiadomo, można cuda wyczarować :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam mielone ale z pieczarkami nigdy nie jadłam.
OdpowiedzUsuńZ sosem pieczarkowym do tego kasza gryczana i obiad wymarzony 🤗🤗
OdpowiedzUsuńPrezentują się smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Pyszne 🧡. Bardzo lubię mielone z dodatkiem pieczarek i leśnych grzybków. Świetnie podkręcają smak :)
OdpowiedzUsuńBeautiful post
OdpowiedzUsuń