niedziela, 4 marca 2012

Sos pieczarkowy




Składniki:

  • 30 -40 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • pieprz mielony, sól
  • śmietana
Przygotowanie:

Jest bardzo proste, a wręcz banalne.

  1. Pieczarki pokroic według uznania.
  2. Cebulę pokroić raczej drobno
  3. Na patelnię wrzucamy pieczarki i podsmażamy
  4. Dokładamy pokrojoną cebulę i mieszamy - razem smażymy , aż grzyby stracą surowość /przykryć na ten czas pokrywką /
  5. Doprawiamy solą, pieprzem
  6. Dodajmy do całości  gęstej śmietany, ale już jej nie gotujmy .
Sos świetnie pasuje do makaronów , ziemniaki polane tym sosem też są smaczne.Wystarczy zrobić do tego małe co nieco ...surówkę i mamy bal :)






2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...