Danie dość szybkie do zrobienia, a przy tym smaczne :)
Składniki :
- mintaj
- marchew. pietruszka
- brokuł, brukselka
- cebula, kilka ząbków czosnku
- kapusta, dynia
- koperek
- masło
- estragon, papryka mielona słodka i ostra, rozmaryn, sól, pieprz czarny mielony, odrobina kurkumy
Przygotowanie;
- Warzywa obrałam, pokroiłam niezbyt drobno, brukselki nie kroiłam
- Rybę posypałam ziołami
- Do rękawa do pieczenia włożyłam wszystkie warzywa, a pomiędzy rybę
- Już w rękawie posypałam solą i pieprzem, dołożyłam sporo masła
- Rękaw zamknęłam klipsami z obu stron i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 45 min.
Moje uwagi:
- ilość składników jakich użyłam to mniej więcej 1 cebula, 3 marchewki, 2 pietruszki, mały brokuł, kilka ziemniaków (małych, pokrojonych, by się upiekły), połowa małej dyni, połowa małej główki białej kapusty, kilka ząbków czosnku,ale można użyć dowolnej ilości i takich które szczególnie lubimy, najmniej było ryby
Bardzo ciekawy przepis. Ostatnio zastanawiam się w jaki nowy sposób wykorzystać dynię. A ryby dawno nie jadłam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam wieczorowo
To było pyszne, fajny przepis.Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńNo wygląda super, aż ślinka leci! Ja tam na mintaja nie narzekam, dobrze, że można już go kupić w lepszej jakości.
OdpowiedzUsuńBardzo pysznie wygląda i ciekawie no i prosto :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTo połączenie ryby z warzywami pięknie i smacznie wygląda.
OdpowiedzUsuńZapisuję sobie przepis.
Pozdrawiam.
Great blog
OdpowiedzUsuń