sobota, 26 października 2024

Mintaj w warzywach

 Danie dość szybkie do zrobienia, a przy tym smaczne  :)



Składniki :

  • mintaj
  • marchew. pietruszka
  • brokuł, brukselka
  • cebula, kilka ząbków czosnku
  • kapusta, dynia
  • koperek
  • masło
  • estragon, papryka mielona słodka i ostra, rozmaryn, sól, pieprz czarny mielony, odrobina kurkumy


Przygotowanie;
  1. Warzywa obrałam, pokroiłam niezbyt drobno, brukselki nie kroiłam
  2. Rybę posypałam ziołami
  3. Do rękawa do pieczenia włożyłam wszystkie warzywa, a pomiędzy rybę
  4. Już w rękawie posypałam solą i pieprzem, dołożyłam sporo masła
  5. Rękaw zamknęłam klipsami z obu stron i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 45 min.
Moje uwagi:
  • ilość składników jakich użyłam to mniej więcej 1 cebula, 3 marchewki, 2 pietruszki, mały brokuł, kilka ziemniaków (małych, pokrojonych, by się upiekły), połowa małej dyni, połowa małej główki białej kapusty, kilka ząbków czosnku,ale można użyć dowolnej ilości i takich które szczególnie lubimy, najmniej było ryby



6 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawy przepis. Ostatnio zastanawiam się w jaki nowy sposób wykorzystać dynię. A ryby dawno nie jadłam.
    Pozdrawiam wieczorowo

    OdpowiedzUsuń
  2. To było pyszne, fajny przepis.Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  3. No wygląda super, aż ślinka leci! Ja tam na mintaja nie narzekam, dobrze, że można już go kupić w lepszej jakości.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo pysznie wygląda i ciekawie no i prosto :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. To połączenie ryby z warzywami pięknie i smacznie wygląda.
    Zapisuję sobie przepis.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...