sobota, 3 marca 2012

Prosta przystawka :Grejpfruty z serem



Składniki:

  • 10 - 20 dag pieczeni (może być ugotowana pierś z kurczaka lub indyka) -mięso wędzone nie jest tu smaczne
  •  1 duzy  czerwony grejpfrut
  • pół róży brokułów
  • 10dag żółtego sera
  • majonez do ozdoby 2- 3 łyżki
  • 1 łyżka pestek słonecznika

Przygotowanie
  1. Brokuły umyć, obgotować wrzucając do wrzącej osolonej wody na 2 - 3 minuty ( by nie były surowe , a tylko sparzone) osączyć i wystudzić
  2. Pieczeń i ser pokroić na cienkie plasterki
  3. Z plasterków sera wyciąć ulubione kształty foremką, ja wybrałam serduszka :)
  4. Grejpfruty umyć, obrać , zdjąć również białą skórkę, pokroić na plasterki, układając je na przemian z mięsem.
  5. Na wierzchu położyć małe różyczki brokuła i serduszka z sera
  6.  Polać lekko majonezem i posypać słonecznikiem :)
Jest to może bardziej przystawka niż sałatka , ale na stole wygląda wspaniale i tak smakuje.
Smacznego!


1 komentarz:

  1. Wow, dla mnie kompletnie nowe połączenie smaków :) Ale jakie ciekawe!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...