Polecam krem, bo robi się szybko, a jest na prawdę smaczny.
Składniki :
- 30 - 40 dag brokuł ( ja użyłam dziś mrożonych)
- 1 mała marchewka
- sól , pieprz
- pól kostki rosołowej
- masło
Przygotowanie:
- Do garnka wlewamy około 1 l. wody
- Dodajemy na wrzątek mrożone brokuły i pokrojoną drobno marchewkę
- Gotujemy do miękkości warzyw
- Dodajemy sól, pieprz i masło
- Gdy wszystko jest miękkie zdejmujemy z ognia i po lekkim przestudzeniu miksujemy całość
- Dodajemy kostkę rosołową i podgrzewamy
- Krem można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami
- Już na talerzu dodajemy po łyżce śmietany
Zupa gotowa :)
Uwielbiam krem brokułowy:)
OdpowiedzUsuńLubię brokuły. Często robię taki krem.
OdpowiedzUsuń