piątek, 19 czerwca 2015

Mus bananowo - truskawkowy z pokrzywą

Składniki :

  • 2 banany
  • spora garść liści pokrzywy
  • 7 dużych truskawek
  • około szklanki wody
  • sok z cytryny do smaku


Przygotowanie :
  1. Banany obrać, liście pokrzyw umyć ( ja użyłam tylko same liście bez ogonków), truskawki umyć pod bieżącą wodą
  2. Składniki przełożyć do miksera, zmiksować
  3. Jeśli mus za gęsty dodać wody.

Z tych składników miałam porcje dla 2 osób. Jeśli mamy więcej czasu to zmiksujmy każdy ze składników oddzielnie i przelejmy je warstwowo do szklanki. Wygląd będzie bardziej zachęcający :)
A gdy dodamy więcej wody uzyskamy koktajl.

23 komentarze:

  1. Ale super pomysł. Z pewnością jest pyszny :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mus wygląda wspaniale !! A ja wykarczowałam pokrzywy...!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. super pomysł :) chetnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. No to jestem u ciebie Uleńko - nie zapomniałam - jestem cały czas i z tobą i z innymi - zapewne śledziłąś perypetie bloga moga a jak nie to w miarę wolnego czasu wróć o kilka postów wstecz - jak ci się chce - niewazne - wróciłam do was i jestem a pzrepis zabieram - bo ptsznie wygląda i zapewne zdowy jest bardzi a tak nigdy nie robiłam - dziękuję bardzo - buziaki ślę Mariii

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja dziś piłam bananowo- truskawkowy:) Z kefirem:) Pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uuu, widzę że ostanio coraz więcej ludzi używa w kuchni liście pokrzywy. Jak smakuje ?

    OdpowiedzUsuń
  7. W życiu bym nie pomyślała, że można wymieszać truskawki i banan z pokrzywą! Jestem w szoku!

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo ciekawy przepis na mus.Konfitury z czereśni nigdy nie robiłam i w sklepie też nie widziałam żadnych przetworów z tych owoców.Miłego dnia.

    OdpowiedzUsuń
  9. Ciekawy przepis. Chętnie spróbuję

    OdpowiedzUsuń
  10. pokrzywy jeszcze nie dodawałam do koktajli, ciekawa jestem jak zmienia smak.

    OdpowiedzUsuń
  11. Zdrowy i kolorowy. Niestandartowe połączenie składników. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  12. bardzo zdrowo, do tej pory pokrzywę wykorzystywałam tylko jako napój, a tu proszę - ciekawa odmiana :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Pozdrawiam niedzielnie :) Wierzę na słowo, że pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Oryginalny i zdrowy przepis!
    Warto wypróbować. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Narwanie tych pokrzyw, to sztuka:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Samo zdrowie! Ciekawy przepis, warto spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  17. Bardzo ciekawe zestawianie smakowe.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...