- 2 sznycle z fileta z piersi indyka
- mąka
- 2 papryki czerwone + 1 żółta
- 1 cebula
- 2 marchewki
- oliwa do smażenia
Przygotowanie :
- Filety z indyka pokroić w paski i obsypać lekko w mąką, obsmażyć
- Na drugiej patelni obsmażyć na oliwie pokrojoną cebulę, dodać pokrojoną w piórka paprykę, na końcu dodać drobno startą marchew, wymieszać, przykryć pokrywką i smażyć krótko
- Prawie miękkie warzywa dodać do usmażonego mięsa i pogotować chwilę razem.
Do takiego dania pasuje ryż lub makaron, u mnie było to danie samodzielne.
Hmm, najlepszy :>
OdpowiedzUsuńWspaniały obiadek ;)
OdpowiedzUsuńZgłodniałam:)
OdpowiedzUsuńPOZDRAWIAM:)
Pychota :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie dziś korzystam z Twojego pomysłu. Dziękuję:):):):)
OdpowiedzUsuńpysznie i lekko, czyli jak lubię :)
OdpowiedzUsuńBardzo często jem podobny obiad. Jednak częściej zamiast indyka używam kurczaka. I obowiązkowo podaję to z ryżem. :)
OdpowiedzUsuń