wtorek, 25 października 2016

Konkurs Barilla

W dniach 30.09 i  01.10.2016 odbyły się w Warszawie  Makaronowe Mistrzostwa BarillaCup.
Nagrodzone zostały dwa dania:
"TagliatelleBarilla z grillowanym łososiem podane z sosem z szyjek rakowych z dodatkiem chrustu z pora i pesto z rukoli " Prezentuje się soczyście pysznie, nie uważacie?



Drugim nagrodzonym daniem jest Spaghetti all'amatriciana przygotowane przez Andrzeja Kukuryka:


To klasyczne danie kuchni włoskiej popularne w całej Italii jak i na całym świecie.

Dania oceniało Jury w składzie TessyCapponi-Borawskiej, Natali Paździor – zwyciężczyni Master Chef Junior, Pauliny Zduniak – redaktorki portalu Ugotuj.to, Bartka Kieżuna – Krakowskiego Makaroniarza, zwycięzcy zeszłorocznej edycji BarillaCup.

Czy Wy też macie ochotę na makaron? Tak się składa, że we współpracy z firmą Barilla przygotowaliśmy dla Was konkurs.
Wygraną będą makarony i sosy Barilla.


                Konkurs będzie trwał od dziś tj.25 października 2016 r. do 27 października 2016 r. A zadanie nie jest trudne. Jakie jest Wasze ulubione makaronowe danie? Podzielcie się swoimi ulubionymi przepisami! Mogą być zdjęcia, lub przepisy. Wybiorę trzy najbardziej kreatywne, a ich autorów Barilla nagrodzi smakowitymi zestawami makaronów. Kto się pisze? 
Przesyłajcie przepis najlepiej ze zdjęciami na adres mojego bloga:
prostepotrawy@windowslive.com
Zapraszam do zabawy!
Konkurs przedłużam do 28 października, zachęcam nadal do udziału :)

Barilla to włoski producent najwyższej jakości makaronów i sosów dystrybuowanych na terenie całego świata od ponad 135 lat. W Polsce dostępne są makarony w wersji klasycznej, takie jak na przykład: Farfalle, Penne Rigate, Fusilli, Spaghetti, po bardziej wyszukane z linii La Collezione: Castellane, Orecchiette, Casarecce, Tagliatelle, Pappardelle czy Lasagne. Oprócz odmian klasycznych, Barilla stworzyła również makarony pełnoziarniste. Aby skomponować idealne dania, Barilla oferuje wiele rodzajów sosów i pesto, od znanych
i popularnych, jak na przykład Bolognese, Arrabbiata czy Pesto alla Genovese, po bardziej unikalne receptury, takie jak Pecorino i Ricotta.



10 komentarzy:

  1. Pomimo, że jesteśmy rodowitymi poznańskimi pyrami kochamy makarony bardziej niż ziemniaki. : )

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię te makarony,ale konkursów juz nie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Makarony na jesień, jak najbardziej jestem na tak ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Makaron jest zawsze mile widziany, jesień czy lato, się sprawdza.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam makaron - szczególnie własnej roboty

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo apetyczne dania szczególnie to z grillowanym łososiem !!
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  7. Witaj Uleńko . Próbowałam wysłać swój przepis na konkurs . Ciągle mam informację, że błąd w adresie . Czy nie ma błędu w adresie ? Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marysiu, pewnie zrobiłam spację w nazwie bloga. Spróbuj jeszcze raz, poprawiłam. Ale parę przepisów dotarło, pozdrawiam z zapraszam :)

      Usuń
  8. To ja się spóźniłam Ulu, już po terminie konkursu. Ostatnio zdrowie mi szfankuje i mało zaglądam na blogi. Spagetti bardzo lubię i sama przygotowuję sos do tego dania:)
    Dziękuję za zaproszenie do zabawy.
    Buziaki.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...