piątek, 11 listopada 2016

Wątróbki drobiowe w sosie winno-morelowym


Składniki :


  • 40 dag wątróbek drobiowych
  • 2 -3 łyżki masła
  • 6 suszonych moreli bezsiarkowych
  • ok. szklanki czerwonego wina
  • 2 łyżki musztardy
  • sok z cytryny, mąka, sól


Przygotowanie :
  1. Wątróbkę umyć, osuszyć i obtoczyć w mące, krótko smażyć na patelni z obu stron
  2. Morele pokroić, zalać winem i poddusić w garnuszku pod przykryciem 
  3. Dodać do moreli musztardę, doprawić do smaku sokiem z cytryny i odrobiną soli, morele rozgnieść w trakcie gotowania
  4. Do wątróbek na patelni dodać sos i dusić razem na małym ogniu razem ok. 5 min.
                      Można podać z ryżem.

8 komentarzy:

  1. Mojemu mężowi będzie na pewno smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Postaram się takie smakowitości wprowadzić do mojej kuchni bo wygląda ta potrawa rewelacyjnie:)Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uleńko, skąd Ty bierzesz te wszystkie kulinarne pomysły? Podziwiam Cię i pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pomysły często z internetu, ale zawsze wybieram te super proste, a dużo mam też z własnego"podwórka" :)
      również pozdrawiam Cię serdecznie.

      Usuń
  4. ciekawy pomysł na sos do wątróbki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie niby zwyczajne wątróbki a jakie wytworne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham drobiowa watróbkę! Ale przyrzadzam ją zwyczajnie. Ten przepis jest inny, he, he...niezwyczajny, muszę przy okazji go wypróbowac:)
    Serdeczności.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...