Dziś moja propozycja wiąże się ze śniadaniem na które podaję sucharki z pastą.
Sucharki mogą być bazą do lekkich śniadań.
Sucharki Extra Delikatesowe firmy Mamut.
Smakują dobrze na słodko i na wytrawnie.
Tym wpisem biorę udział w Konkursie:)
Składniki :
- 7-8 kawałków suszonych pomidorów w oleju
- 10 dag ziaren słonecznika
- 3/4 małej puszki białej fasoli
- 4 ząbki czosnku
- sok z cytryny- ok. z 1/2 małej cytryny
- pieprz czarny mielony, bazylia suszona
- ok. 2-3 łyżki przegotowanej wody, olej z suszonych pomidorów
Przygotowanie :
- Ziarno słonecznika namoczyć w wodzie na noc, rano osączyć na sicie
- Do miksera wsypać namoczony słonecznik, plastry suszonego pomidora, osączoną fasolę, obrany czosnek, wodę - zmiksować
- Doprawić do smaku olejem, sokiem z cytryny, pieprzem i suszoną bazylią.
Smak tej pasty dla każdego może być inny.
Wszystko zależy od naszych preferencji smakowych; ilości dodanej bazylii, soku z cytryny, pomidorów, oleju, czosnku czy pieprzu.
Dlatego nie podaję ich konkretnej ilości.
Bardzo dobry przepis.
OdpowiedzUsuńNa pewno się przyda :)
Pozdrowienia :)
Pyszna i zdrowa. Twoja rodzinka to się ma dobrze...
OdpowiedzUsuńSmaczna propozycja na sucharki :D
OdpowiedzUsuńaż się rozejrzałam za fasolą :)
OdpowiedzUsuńMusi być smaczna, uwielbiam takie pasty. :)
OdpowiedzUsuńWspaniała pasta!
OdpowiedzUsuńCudownie!!! Bardzo ci dziękuję za ten przepis! Moj mąż uwielbia suszone pomidory i lubi jak w czymś chrupie słonecznik! Pasta to świetna alternatywa dla szyneczki :)
OdpowiedzUsuńTego typu pasty na sucharkach smakują najlepiej :)
OdpowiedzUsuńSmacznie u Ciebie, pozostaję i będę degustować. Pastę na pewno wypróbuję.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę wypróbować. Pozdrawiam cieplutko:)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny przepis. Wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń