środa, 24 kwietnia 2019

Pasta paprykowo-jajeczna


Jeśli po świętach mamy dość mięsa to taka pasta będzie w sam raz :)



Składniki :

  • 2 czerwone papryki
  • 2 ugotowane jajka
  • 2-3 pomidory suszone w oleju
  • pieprz czarny i ziołowy
  • czosnek granulowany lub kilka ząbków pieczonego czosnku

Przygotowanie:

  1. Paprykę upiec, potem obrać i zmiksować razem z gotowanymi, obranymi jajkami, czosnkiem i ewentualnie z pomidorami
  2. Doprawić do smaku solą, pieprzem i jeśli trzeba olejem od suszonych pomidorów.

4 komentarze:

  1. Robię taką paste tylko nigdy nie dodawalam suszonych pomidorów

    OdpowiedzUsuń
  2. Apetyczna i lekka , akurat na poświąteczne kanapki .Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  3. O tak, taka pasta to jak najbardziej dla mnie.
    Wypróbuję.
    Dziękuję za pyszny i prosty przepis.:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...