Dziś prosta i smaczna propozycja do chleba.
Składniki :
- 50 dag pieczarek
- ok. 10 - 15 dag masła
- 1 cebula
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Umyte pieczarki pokroić w kostkę, tak samo cebulę- usmażyć razem na maśle
- Doprawić do smaku solą i pieprzem, zmiksować póki ciepłe
- Przełożyć do czystych, suchych słoiczków, zamknąć, wystudzić
- Przechowywać w lodówce nawet do dwóch tygodni (jeśli zamkną się szczelnie)
Wyszły mi 3 słoiczki pysznej pasty:)
Ja wiem, że jest pyszna. U nas robi sie taką z rydzów :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne smarowidło!
OdpowiedzUsuńJaki prosty przepis. Idealny dla wegetarian.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam :)
Bardzo apetyczna pasta. Robię podobną tylko dodaję do niej szczypiorek.Jak się okazuje w prostocie siła, wcale nie trzeba jakiś wymyślnych przepisów, aby stworzyć coś dobrego. Pozdrawiam cieplutko☀️
OdpowiedzUsuńciekawa jestem smaku
OdpowiedzUsuń