piątek, 9 kwietnia 2021

Pieczarkowa pasta na maśle

                           Dziś prosta i  smaczna propozycja do chleba.

Składniki :

  • 50 dag pieczarek
  • ok. 10 - 15 dag masła
  • 1 cebula
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  1. Umyte pieczarki pokroić w kostkę, tak samo cebulę- usmażyć razem na maśle
  2. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zmiksować póki ciepłe
  3. Przełożyć do czystych, suchych słoiczków, zamknąć, wystudzić
  4. Przechowywać w lodówce nawet do dwóch tygodni (jeśli zamkną się szczelnie)

                                       Wyszły mi 3 słoiczki pysznej pasty:)

5 komentarzy:

  1. Ja wiem, że jest pyszna. U nas robi sie taką z rydzów :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki prosty przepis. Idealny dla wegetarian.
    Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetyczna pasta. Robię podobną tylko dodaję do niej szczypiorek.Jak się okazuje w prostocie siła, wcale nie trzeba jakiś wymyślnych przepisów, aby stworzyć coś dobrego. Pozdrawiam cieplutko☀️

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...