piątek, 4 czerwca 2021

Schab i polędwica z dzika w warzywach

Składniki :

  • ok.1 kg mięsa z dzika (polędwica i schab)
  • 2 marchewki
  • 1 spora cukinia
  • 2 cebule, liść laurowy
  • kilka ziaren jałowca i pieprzu czarnego
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, mąka



Przygotowanie:

  1. Mięsa pokroiłam na dość małe i cienkie kawałki, otoczyłam je w mące
  2. Osmażyłam krótko na gorącym tłuszczu na patelni
  3. Przełożyłam do woka, podlałam wodą, przykryłam pokrywką i gotowałam mięsa z pieprzem, liściem oraz jałowcem do prawie do miękkości
  4. Obrane, pokrojone marchewki dodałam do prawie miękkiego mięsa, w następnej kolejności pokrojoną cukinię, a na końcu cebulę w plasterkach
  5. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem mielonym.

                                                          Smacznego.
                                       
                                      W moim ogrodzie.


                                                 Krzewuszka czyli weigela


                                                                 Stokrotki


                                       A to warzywnik mojej Córki.


                                                 To chyba sałata dębolistna.


                                                     Czekamy na bób...:)

2 komentarze:

  1. Podobnie robię wszystkie mięsiwa. Twoja dziczyzna wygląda super. Pozdrawiam serdecznie 🌷🌺🌺🌺🌷

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzik - to brzmi tak bardzo elegancko.
    Uroczy masz ogród. Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...