poniedziałek, 13 czerwca 2022

Pieczeń z mięsa i kaszy

Składniki :

  • 3/4 szklanki ugotowanej drobnej kaszy jęczmiennej
  • ok. 70 dag mięsa mielonego
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek
  • 2 małe lub 1 duże jajko


Przygotowanie:
  1. Do mięsa dodać ugotowaną kaszę, jajka i przyprawy, dokładnie wymieszać
  2. Do foremki wyłożonej papierem przełożyć masę, dobrze ucisnąć i wygładzić wierzch, piec w temp. 185 *C, sprawdzić patyczkiem czy upieczone.

                        Pieczeń była bardzo smaczna.





6 komentarzy:

  1. Dobry wieczór.

    Lubię takie rzeczy jeść. :)

    Zapraszam do siebie.
    Pozdrawiam!
    https://mozaikarzeczywistosci.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj świątecznie Ulu
    Uwielbiam kaszę jęczmienną. Niestety już nie mogę jej jeść. A szkoda, bo Twoje danie zjadłabym z przyjemnością
    Pozdrawiam ciszą przed burzą

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam nadzieję, ze komentarz nie zniknął?

    OdpowiedzUsuń
  4. Super! Tym oto sposobem mamy dwa razy więcej pieczeni :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...