środa, 6 listopada 2024

Smalec z grzybami

 

Pomysł powstał na potrzeby urozmaicenia menu :)

Składniki :

  • ok 10 dag świeżych grzybów, u mnie podgrzybki
  • cebula
  • smalec


Przygotowanie:
  1. Obrane, umyte grzyby osuszyć
  2. Drobno pokroić grzyby i cebulę
  3. Na patelni roztopić ok. 3 łyżek smalcu i wrzucić cebulę, krótko przesmażyć
  4. Po przestudzeniu wyjąć do blendera
  5. Tak samo postąpić z grzybami tzn. przesmażyć na niewielkiej ilości smalcu i również wyjąć do blendera- wszystko zmielić drobno
  6. Obydwa składniki wyjąć ponownie na patelnię do roztopionego smalcu (ilość wg uznania)i krótko razem przesmażyć
  7. Wylać do słoiczka lub miseczki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...