- 25 dag makaronu rurki
- pół cebuli
- słoninka ewentualnie olej
- 1 kiełbaska
- 20 dag sera żółtego
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Najpierw należy ugotować makaron.
- Na patelni topimy pokrojoną w kosteczkę słoninkę ewentualnie olej.Gdy tłuszcz na patelni będzie miał odpowiednią temperaturę wrzucamy pokrojoną w kosteczkę kiełbaskę.Podsmażamy ją.
- Następnie dorzucamy posiekaną cebulkę. Smażymy dopóki dopóty cebulka nie zarumieni się.
- Potem na patelnie wrzucam makaron ugotowany i podsmażam z cebulka i kiełbaską.
- Na koniec wierzch potrawy przykrywamy plastrami sera żółtego i przykrywamy pokrywką.
- Po roztopieniu sera danie jest gotowe do jedzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz