środa, 24 września 2014

Bakłażan panierowany



Składniki :

  • bakłażan
  • jajko
  • sól, pieprz 
  • tłuszcz do smażenia
  • bułka tarta
Przygotowanie :
  1. Umyty bakłażan pokroić w cienkie plastry, posypać solą, po 10 min. osączyć lub odcisnąć na ręczniku papierowym, posypać lekko pieprzem mielonym
  2. Panierować w bułce i jajku tak jak kotlety schabowe
  3. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

               Tak przyrządzony bakłażan był u mnie oddzielnym daniem, ale może być też dodatkiem do mięs.                                    

25 komentarzy:

  1. Uwielbiam bakłażan, muszę koniecznie spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo cos co uwielbiam jadlam kiedys gdzies na miescie i super mi smakowal:) najwyzsza pora zrobic samemu:) fajnie ze akurat natrafilam na ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Widze ze to nic trudnego:) HEH chyba ze można z przyprawami poeksperymentowac:)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam Uleńko takie właśnie proste danaia ale galaretkę z pigwy chętnie bym zjadłą - kiedyś robiłąm dżemy jak szwagier miał w ogrodzie ale teraz ich nie ma wytępił a w mieście u mnie na targach nie ma pigwy - buziaki ślę marii

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam mniam i jeszcze raz mniam :-) uwielbiam warzywa panierowane :-) pyszny przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ooo! Mam w koszyku cukinię to dzisiaj zrobię, dzięki :))))

    OdpowiedzUsuń
  8. Pysznie wygląda ten bakłażan :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  9. ubóstwiam go:) prosty przepis, ale smak obłędny!

    OdpowiedzUsuń
  10. bakłażan... ciągle mi nie znany...

    OdpowiedzUsuń
  11. tak podanego bakłażanu nie miałam jeszcze okazji jeść..
    a szkoda, bo bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Smakuje wspaniale. Tak samo robię cukinię. Wczoraj zerwałam ostatnie sztuki, nocny przymrozek już pościnał biedne roślinki. Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  13. Lubię tak jeść bakłażana, robię też tak cukinię:) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  14. Ale zespół! Świetne przepisy, świetnie zdjęcia, świetnie prowadzony blog:)
    Też bym tak chciała;(
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  15. Dzień dobry w piękną sobotę :)
    Nie miałam czasu zajrzeć i napisać, że panierowana cukinia według Twojego przepisu wyszła fantastycznie :) Dodać muszę, że nie jestem fanką dyniowatych a tym razem wręcz się zajadałam :))))) Ogromne buziaki przesyłam i bardzo dziękuję za dzielenie się przepisami :)))) Dzisiaj znów zrobimy :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za tę wiadomość, mnie również smakował bakłażan w takie postaci. W najbliższym czasie zrobię nowe danie z bakłażanem, zapraszam i pozdrawiam :)

      Usuń
  16. nie jadła bakłażanów, ale jadłam cukinie sporządzany na ten sposób i powiem, że proste to "danie" ale dobre :) pewnie z bakłażanami jest podobnie :)

    zapraszam do mnie: http://mymodestlife.blogspot.com/

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...