Składniki :
- bakłażan
- jajko
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia
- bułka tarta
Przygotowanie :
- Umyty bakłażan pokroić w cienkie plastry, posypać solą, po 10 min. osączyć lub odcisnąć na ręczniku papierowym, posypać lekko pieprzem mielonym
- Panierować w bułce i jajku tak jak kotlety schabowe
- Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Tak przyrządzony bakłażan był u mnie oddzielnym daniem, ale może być też dodatkiem do mięs.
mmm... wygląda tak pysznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam bakłażan, muszę koniecznie spróbować:)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować!
OdpowiedzUsuńooo cos co uwielbiam jadlam kiedys gdzies na miescie i super mi smakowal:) najwyzsza pora zrobic samemu:) fajnie ze akurat natrafilam na ten przepis:)
OdpowiedzUsuńNo to faktycznie jest prosty przepis :)
UsuńWidze ze to nic trudnego:) HEH chyba ze można z przyprawami poeksperymentowac:)
OdpowiedzUsuńOczywiście, zawsze można eksperymentować:) pozdrawiam .
Usuńuwielbiam Uleńko takie właśnie proste danaia ale galaretkę z pigwy chętnie bym zjadłą - kiedyś robiłąm dżemy jak szwagier miał w ogrodzie ale teraz ich nie ma wytępił a w mieście u mnie na targach nie ma pigwy - buziaki ślę marii
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMniam mniam i jeszcze raz mniam :-) uwielbiam warzywa panierowane :-) pyszny przepis :-)
OdpowiedzUsuńOoo! Mam w koszyku cukinię to dzisiaj zrobię, dzięki :))))
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda ten bakłażan :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
ubóstwiam go:) prosty przepis, ale smak obłędny!
OdpowiedzUsuńuwielbiam bakałażany :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam:))
OdpowiedzUsuńbakłażan... ciągle mi nie znany...
OdpowiedzUsuńtak podanego bakłażanu nie miałam jeszcze okazji jeść..
OdpowiedzUsuńa szkoda, bo bardzo lubię :)
Smakuje wspaniale. Tak samo robię cukinię. Wczoraj zerwałam ostatnie sztuki, nocny przymrozek już pościnał biedne roślinki. Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńLubię tak jeść bakłażana, robię też tak cukinię:) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńAle zespół! Świetne przepisy, świetnie zdjęcia, świetnie prowadzony blog:)
OdpowiedzUsuńTeż bym tak chciała;(
Pozdrawiam
Proste a jakie pyszne !!!!!!!
OdpowiedzUsuńDzień dobry w piękną sobotę :)
OdpowiedzUsuńNie miałam czasu zajrzeć i napisać, że panierowana cukinia według Twojego przepisu wyszła fantastycznie :) Dodać muszę, że nie jestem fanką dyniowatych a tym razem wręcz się zajadałam :))))) Ogromne buziaki przesyłam i bardzo dziękuję za dzielenie się przepisami :)))) Dzisiaj znów zrobimy :D
Dziękuję za tę wiadomość, mnie również smakował bakłażan w takie postaci. W najbliższym czasie zrobię nowe danie z bakłażanem, zapraszam i pozdrawiam :)
Usuńnie jadła bakłażanów, ale jadłam cukinie sporządzany na ten sposób i powiem, że proste to "danie" ale dobre :) pewnie z bakłażanami jest podobnie :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie: http://mymodestlife.blogspot.com/
Pozdrawiam :)
o proszę jaki prosty sposób :)
OdpowiedzUsuń