Składniki :
- połowa opakowania 125 g rukoli
- połowa granatu ( bo mój był duży )
- pojedynczy filet z kurczaka
- olej do smażenia, sól, papryka mielona i pieprz
Przygotowanie :
- Granat obrać, rukolę przebrać jeśli jest potrzeba i umyć
- Fileta po umyciu i osuszeniu pokroić w dość drobną kostkę ( u mnie trochę za duża ), lekko posolić, posypać pieprzem czarnym i papryką, usmażyć
- Wszystkie składniki połączyć i polać sosem, wymieszać.
Składniki na sos :
- 2-3 łyżki miodu
- sok z połowy cytryny ewentualnie ocet balsamiczny
- 2-3 łyżki oleju z pestek dyni
Sos powinien mieć smak lekko kwaśny, ale również i słodki od miodu.
świetny przepis na pewno wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńTakie połączenie musi być super! :)
OdpowiedzUsuńprosto, pysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie, z gruszką też było by pysznie :)
OdpowiedzUsuńPrzepięknie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuńnie miałam okazji jeść takiego połączenia smakowego, ale wygląda kusząco i bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńmniam :)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie :)
OdpowiedzUsuńMoja ukochana rukola :-) połączenie z granatem świetne :-) pyszna sałateczka :-)
OdpowiedzUsuńDla mnie idealna sałatka!
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie składników
OdpowiedzUsuńprosto ale jak smacznie :)
OdpowiedzUsuń