Składniki :
- połowa główki czerwonej kapusty
- 1 cebula
- 1 jabłko
- sól, pieprz, olej, cukier
- sok z cytryny
Przygotowanie :
- Kapustę umyć i poszatkować dość drobno, sparzyć chwilę posolonym wrzątku lub przelać wrzątkiem na sicie- dobrze osączyć, a nawet odcisnąć
- Dodać pokrojoną w cienkie piórka cebulę, starte jabłko, polać sokiem z cytryny i olejem
- Posypać do smaku cukrem i ewentualnie solą.
Kapusta jest bardzo delikatna w smaku. Jeśli lubimy chrupką, to ta nie jest raczej dla nas.
Podałam ją do ryżu ugotowanym na sypko z kurkumą oraz pieczarkami z cebulką.
jak ja uwielbiam taką sałatkę:) mogę ją jeść do wszystkiego:) cudo:) www.martafwkuchni.blog.pl
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka. Fajny przepis :-)
OdpowiedzUsuńCzerwoną kapustę baaardzo lubimy :D Jemy ją właśnie w bardzo podobnej wersji jak ta.
OdpowiedzUsuńUwielbiam modrą kapustę. Też zawsze parzę, lubię miękką. Muszę wypróbować Twój przepis:) Sliczne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taką sałatkę. Na obiad obok buraczków najlepsza :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten przepis. :) Myślałam ostatnio o takiej surówce i znalazłam u Ciebie przepis podany na tacy. :))
OdpowiedzUsuńZapisuję i na pewno zrobię.
Mam smaczek!!!!
OdpowiedzUsuńMało używam czerwoną kapustę , chyba pora to zmienić. Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńProsta a jak smaczna, lubię takie proste sałateczki
OdpowiedzUsuńJak ładnie wygląda na talerzu...tak kolorowo !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Super, uwielbiam taką surówkę :-)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię, do obiadu jest idealna : )
OdpowiedzUsuńMy baaardzo ją lubimy, ja gotuję dokładnie 6 minut (tak zalecał doktor Russak i moja Mama) i wtedy jest w sam raz. I wcale nie ma być chrupiąca, to inna bajka :-)
OdpowiedzUsuńPyszna jest czerwona kapusta. Najlepszą sałatke robi mój Tata :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię, pychota:)
OdpowiedzUsuńSuper blog
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie tutajwszystkojestinaczej.blogspot.com
robie dokładnie tak samo :) uwielbiam taka sparzona :)
OdpowiedzUsuńwitam po dluższej przerwie i pozdrawiam serdecznie ;)
Ola
Ja zawsze robię z surowej kapusty, muszę wypróbować i taką wersję.
OdpowiedzUsuńRobię taką sałatkę, ale dodaję trochę musztardy - pycha!
OdpowiedzUsuń