poniedziałek, 9 lutego 2015

Wieprzowina w carry





Składniki :

  •  30 dag karczku
  • cebula
  • około 1 płaskiej łyżki carry
  • 2 łyżki rodzynek
  • pieprz, sól
  • tłuszcz i mąka do smażenia
  • sok z pół cytryny

Przygotowanie :

  1. Umyte, osączone w papierowym ręczniku mięso kroimy w cienkie plastry
  2. Maczamy z dwóch stron w mące, posypujemy carry i smażymy na rumiano, w trakcie dokładamy pokrojoną cebulę, smażymy razem około 4 min.
  3. Podlewamy około 1 i 1/2 szklanki wody przykrywamy pokrywką, gotujemy do miękkości ( zaglądać często w razie potrzeby podlać wodą)
  4. W trakcie dodać wymoczone rodzynki, dosmaczyć solą i pieprzem, zagotować, doprawić ewentualnie sokiem z cytryny.

Tak przyrządzone mięso jest bardzo smaczne, możemy podać do niego jedynie surówkę.
U mnie jest to marchewka z groszkiem. 

19 komentarzy:

  1. Przydałby się taki obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo smakowicie, zjadłabym taki obiadek

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetycznie przyrządzone mięsko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na widok karczku robię się głodna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Smaczny, solidny obiad! I na dodatek rodzynki! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. curry to moja ulubiona przyprawa, z rodzynkami jej nie łączyłam jeszcze.

    OdpowiedzUsuń
  7. Najbardziej mamy ochotę na ten groszek z marchewką xD Dla nas połączenie ideale!
    Ale mięsko też wygląda smakowicie :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Twój karczek wygląda bardzo smakowicie, z chęcią bym zjadła ; )

    OdpowiedzUsuń
  9. Robię bardzo podobnie:) Smakuje wybornie.

    OdpowiedzUsuń
  10. Wypróbuję taki karczek na walentynki i podam moim chłopakom :)
    Pozdrawiam Dorota

    OdpowiedzUsuń
  11. Fajnie. I myślę, że słodkawa marchewka z groszkiem do tego pasuje.

    OdpowiedzUsuń
  12. Pięknie mięsko wygląda , bardzo lubię przyprawy carry i takie mało skomplikowane potrawy. Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  13. ściągam do swojej kuchni! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. wołowina i curry.. dla mnie połączenie co najmniej świetne! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. oo mięso było pewnie bardzo mięciutkie, pychaaaa :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Lubię carry, więc sądzę, że potrawa by mi smakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Mmm... czuję ten zapach :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...