- surowa biała kiełbasa
- 2 jabłka
- majeranek, smalec gęsi
Przygotowanie :
- Umytą kiełbasę przełożyć do naczynia żaroodpornego i posmarować lekko tłuszczem,posypać majerankiem
- Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180-190*C na około 15 min.
- Po tym czasie obłożyć kiełbasę pokrojonymi w plastry jabłkami
- Piec jeszcze około 10-15 min. ( do zarumienienia kiełbasy ).
Tak upieczona kiełbasa może stanowić danie na obiad, ale również na ciepłą kolację.
U mnie dość często bywa daniem dla niespodziewanych gości :)
Kiełbasę z jabłkami piekłam w naczyniu żaroodpornym które wstawiłam do prodiża.
Smacznie wygląda kiełbaska, z jabłkami jeszcze nie robiłam...pozdrawiam...
OdpowiedzUsuńmmm chętnie bym zjadła ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
musi być smaczna :)
OdpowiedzUsuńBiałej kiełbaski w takim połączeniu jeszcze nie jadłam, bardzo ciekawy pomysł :))
OdpowiedzUsuńPrzypomniałaś popularne i smakowite angielskie danie. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNiestety nie lubię białej kiełbasy :(
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam białej kiełbasy. Mniam :)
OdpowiedzUsuńTak podanej jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńściskam cieplutko
Niestety nie lubię białej kiełbasy :)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna ;) Takie dodatki wbogacają smak kiełbasy
OdpowiedzUsuńUwielbiam białą kiełbasę ale z jabłkiem nie robiłam.Wygląda pysznie i pewnie smakuje wybornie.Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńciekawa kombinacja!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię białą kiełbasę i to pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuńna początku myślałam, że jest z ziemniakami. z Jabłkami tez pyszna wersja :)
OdpowiedzUsuńLubię kiełbasę pod każdą postacią. Z jabłkiem jeszcze nie jadłem, a wygląda interesująco.
OdpowiedzUsuń