W Środę Popielcową będzie u mnie to proste, a zarazem pożywne jedzenie:)
Wystarczy do tego ulubiona sałatka i mięso niepotrzebne...
Składniki :
- 2 średniej wielkości bataty
- olej
- rozmaryn i sól morska
Przygotowanie :
- Bataty dokładnie umyć ( najlepiej wyszorować szczoteczką ), pokroić i ugotować na pół miękko w posolonej wodzie ( u mnie trwało to ok. 10 min.)
- Potem bataty przestudzić i pokroić wzdłuż
- Ułożyć w blaszce na papierze do pieczenia, polać oliwą, posypać solą i rozmarynem
- Piec przez około 20 min. w temp. 220*C
Takie proste a wygląda tak bardzo apetycznie, muszę koniecznie kupić bataty i wypróbować.
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam!
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie, a zarazem elegancko i orygialnie.
OdpowiedzUsuńPotrawa nie tylko na czas postu :)
Są pyszne w takiej postaci i pięknie wyglądają!
OdpowiedzUsuńWyglądają całkiem nieźle.
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
uwielbiam bataty w takim wydaniu :)
OdpowiedzUsuńCzy bataty gotuja sie mniej więcej tak długo jak ziemniaki?
OdpowiedzUsuńU mnie trwało to ok.10 min. gotowałam do pół miękkości.
UsuńPieczone bataty smakują wyśmienicie! W sam raz na obiadek;)
OdpowiedzUsuńPiekłam bataty i wszystkim smakowały.
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite, muszę spróbować...serdecznie pozdrawiam...
OdpowiedzUsuńBardzo lubię bataty, żałuję że nie mam piekarnika:(
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają, piękny kolor:)
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne, chociaż bataty jadam z takim trochę zmieszaniem... słodkie ziemniaki... dziwnie to brzmi i smakuje. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńPycha! Uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuńPieczone bataty są świetne. Pysznie u Ciebie w tę środę :)
OdpowiedzUsuńBataty uwielbiam! Oczywiście jak dla mnie muszą być doprawione - ostra papryka podkręca ich smak :)
OdpowiedzUsuń