Składniki :
- sznycle z fileta z piersi indyka
- jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie :
- Mięso lekko potłuc, posolić i posypać mielonym pieprzem, jajko rozmieszać z odrobiną wody
- Na płaski talerz wsypać bułkę tartą
- Mięso maczać w bułce, potem w jajku i ponownie w bułce
- Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Mięso z indyka może być alternatywą dla " świńskiego "schabowego :)
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię kotlety z indyka. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńod około dwóch lat unika panierek wszelkiej maści- czy to bułki, czy migdałów, czy płatków owsianych..
OdpowiedzUsuńale indyka bym zjadła ;)
Pyszne są takie kotleciki :)
OdpowiedzUsuńI już pomysł na obiad gotowy ;)
OdpowiedzUsuńTo pychotka,wiem. Trochę inaczej panieruję, w mące, jajku i bułce. Spróbuję Twojego sposobu. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńMmm..pyszny obiadek
OdpowiedzUsuńŚwietny, prosty obiadek!:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie mi uświadomiłaś jak dawno nie jadłam kotletów z indyka! Muszę zrobić koniecznie :)
OdpowiedzUsuńpyszna klasyka :)
OdpowiedzUsuńLubię indyka, kotleciki mniammm...pozdrawiam...
OdpowiedzUsuń