Składniki :
- połowa małej główki kapusty włoskiej
- 1 ogórek
- majonez, musztarda
- sól, pieprz, cukier, sok z cytryny
Przygotowanie :
- Kapustę pokroić drobno i posypać solą, lekko ucisnąć i pozostawić na 10-15 min.
- Obranego ogórka pokroić w kostkę i dodać do wyciśniętej kapusty, pokropić sokiem z 1/3 cytryny
- Posypać do smaku pieprzem i cukrem, dodać majonez ( ok. łyżki) zmieszany z łyżeczką musztardy- wymieszać
- Posypać koperkiem.
Niby prosta, a jeszcze nie jadłam...będę robic Twoje cukinie faszerowane kaszą) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńPyszna suróweczka, mniam!
OdpowiedzUsuńFajna surówka. Mało używam kapusty włoskiej , muszę wypróbować. Miłego weekendu !
OdpowiedzUsuńtakiej surówki jeszcze nie robiłam.
OdpowiedzUsuń