Czy w sklepach które odwiedzacie pojawiły się świeże figi? U mnie już są :)
Składniki :
- 2-3 świeże figi
- 1 czerwona papryka średniej wielkości
- puszka kukurydzy złocistej Bonduella - 212 ml
- połowa główki sałaty lodowej
Przygotowanie :
- Umyte figi pokroić w cienkie plastry lub półplastry
- Kukurydze osączyć, sałatę pokroić w piórka, a umytą paprykę w kostkę
- Składniki wymieszać ostrożnie i polać przygotowanym sosem.
Składniki na sos:
- ok. 2-3 łyżeczki miodu
- łyżka octu balsamicznego
- ok.2 łyżkek soku z cytryny
- łyżka lub dwie oliwy
Składniki wymieszać najlepiej w małym słoiczku, polać przed podaniem na stół.
Komu brakuje w tej sałatce soli może posypać gotową sałatkę szczyptą soli.
Sałatką najlepiej zrobić dziś i tego dnia ją zjeść.
Sałatką najlepiej zrobić dziś i tego dnia ją zjeść.
Cudowne kolorki :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa i na pewno super smaczna sałatka :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńUleńko, świetna sałatka:)
OdpowiedzUsuńAleż pyszności:)
OdpowiedzUsuńfigi najbardziej lubię jeść solo, choć w sałatce także znakomicie się sprawdzają :)
OdpowiedzUsuńChętnie sprubuje takiej sałatki.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy figi ale niestety promocja w Biedrze się na nie skończyła :( A sałatka piękna :D
OdpowiedzUsuńJesień za oknem, a sałatka ma typowo wiosenne kolorki :) Nic, tylko jeść :D
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuń