Pasta z makreli
Składniki :
- jedna makrela
- 1 cebula
- 1 jajko
- mały kawałek sera żółta ok. 5-8 dag
- majonez, ewentualnie musztarda
- pieprz czarny
Przygotowanie :
- Rybę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić
- Pokrojoną drobno cebulę sparzyć wrzątkiem na sicie, osączyć
- Ugotowane jajko rozdrobnić, ser zetrzeć na tarce, wszystkie składniki połączyć
- Dodać majonez, ewentualnie ciut musztardy i pieprz do smaku.
no pycha!
OdpowiedzUsuńTylko roboty trochę:(
Zawsze można kupić podobną w sklepie, ale to może być nie to samo co moja propozycja :)
Usuńpozdrawiam.
Moje mężowe uwielbia taką pastę :D
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na makrelę 😊
OdpowiedzUsuńJa jem zdecydowanie za mało ryb; więc ten przepis jest dla mnie odpowiedni.
OdpowiedzUsuńPozdrowienia :)
Wygląda smakowicie. Lubimy ryby więc z pewnością wykorzystam:):):)
OdpowiedzUsuńMakrela i halibut to jedyne ryby wędzone, które lubię i jem.
OdpowiedzUsuńBardzo często robię z makreli różne pasty. taka jak Twoja Też.
Pozdrawiam:)
Mojej Mami by posmakowała ;)
OdpowiedzUsuńpyszna na kolację :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pastę z makreli. Właśnie wczoraj zrobiłam. Ale mam inne dodatki do makreli. Każdy ma swoje ulubione. Ale przecież można zmieniać składniki i nigdy się taka pasta nie znudzi. Wypróbuję zrobić wg Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuń