Smarowidło do pieczywa
Znalazłam jeszcze jeden sposób na zagospodarowanie mięsa z rosołu:)
Może komuś przypadnie do smaku.
Składniki :
- ok. 20 dag zmielonej słoniny
- ok. 20 dag ugotowanego mięsa z rosołu
- 5 ząbków czosnku
- płaska łyżeczka mielonej, wędzonej papryki
- sól
Przygotowanie:
- Słoninę i mięso zmielić
- Słoninę przesmażyć, dodając pod koniec smażenia pokrojony czosnek
- Gdy słonina jest prawie rumiana dodać mięso, wymieszać i chwilę razem smażyć
- Po zdjęciu garnka z ognia dodać do smaku wędzonej papryki, odrobinę soli i wymieszać, wlać do słoiczka.
Fajny pomysł. Na pewno smarowidło jest smakowite . Smacznego i uściski zasyłam.
OdpowiedzUsuńPycha☺
OdpowiedzUsuńWygląda jak smalec moje babci uwielbiam muszę spróbować 😁
OdpowiedzUsuńMój tata lubi takie ;)
OdpowiedzUsuńMój mą uwielbia takie mięsiwo. Ja robię ze zmielonego mięsa z rosołu z dodatkiem rozpuszczonego masła. Też polecam!
OdpowiedzUsuńTeż powinno smakować.
Usuń