poniedziałek, 25 marca 2019

Smarowidło do pieczywa


Znalazłam jeszcze jeden sposób na zagospodarowanie mięsa z rosołu:)
Może komuś przypadnie do  smaku.


Składniki :

  • ok. 20 dag zmielonej słoniny
  • ok. 20 dag ugotowanego mięsa z rosołu
  • 5 ząbków czosnku
  • płaska łyżeczka mielonej, wędzonej papryki
  • sól



Przygotowanie:
  1. Słoninę i mięso zmielić
  2. Słoninę przesmażyć, dodając pod koniec smażenia pokrojony czosnek
  3. Gdy słonina jest prawie rumiana dodać mięso, wymieszać i chwilę razem smażyć
  4. Po zdjęciu garnka z ognia dodać do smaku wędzonej papryki, odrobinę soli i wymieszać, wlać do słoiczka.

                                                              Smacznego.

6 komentarzy:

  1. Fajny pomysł. Na pewno smarowidło jest smakowite . Smacznego i uściski zasyłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda jak smalec moje babci uwielbiam muszę spróbować 😁

    OdpowiedzUsuń
  3. Mój mą uwielbia takie mięsiwo. Ja robię ze zmielonego mięsa z rosołu z dodatkiem rozpuszczonego masła. Też polecam!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...