czwartek, 28 listopada 2019

Surówka z kapusty z koperkiem


Składniki :

  • połowa małej główki białej kapusty
  • połowa pęczka koperku
  • 4-5 cebulek dymek ze szczypiorem
  • 1 duża marchew
  • sól,pieprz


Przygotowanie:
  1. Kapustę poszatkować, posypać odrobiną soli i ucisnąć by szybciej zmiękła
  2. Po ok. 15 min.kapustę wygnieść, odcisnąć ewentualny sok
  3. Dodać pokrojony koper, szczypiorek z cebulką, zetrzeć marchew
  4. Składniki posypać lekko pieprzem, wymieszać
  5. Polać sosem przygotowanym z miodu, soku z cytryny i delikatnej musztardy, jeśli lubimy to możemy zamiast tego sosu dodać łyżkę czy dwie majonezu i całość dokładnie wymieszać.


                      Składniki na sos: musztarda, sok z cytryny i miód.

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...