poniedziałek, 27 lipca 2020

Konfitura jagodowo-jabłkowa


                                    To mój  eksperyment, myślę, że smaczny :)



Składniki :

  • 1/2 kg jabłek
  • 1/2 kg jagód
  • konfiturex 3:1 

Przygotowanie :
  1. Jabłka obrać ze skórki i drobno pokroić, rozgotować w kilku łyżkach wody
  2. Jagody umyć i osączyć na sicie
  3. Do rozgotowanych jabłek dodać jagody, wymieszać, wsypać Konfiturex i ponownie dokładnie wymieszać
  4. Wsypać 35 dag cukru i gotować całość ok. 1 min.
  5. Masę przełożyć do czystych, suchych słoiczków, zakręcić suchymi dekielkami.

11 komentarzy:

  1. Wygląda obłędnie, połączenie jagód i jabłek to strzał w dziesiątkę. Pozdrawiam! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie!
    Lubię takie połączenia owoców.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno będzie super.
    Jakie ładne "opakowanie" słoiczka!
    Serdecznie Cię pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyobrażam sobie wyjątkową i pyszną mieszankę smaków jabłek i jagód ...

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudna, jagody są wspaniałe ☺

    OdpowiedzUsuń
  6. Jabłka i jagody - dobre połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Szkoda, że wczoraj nie zerknęłam do Ciebie, bo akurat robiłam dżem borówkowy, od razu mogłabym wypróbować przepis. Ale i tak zrobię, tylko borówek muszę sobie dokupić :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Myślę, że to bardzo trafione połączenie. Słoiczek jest śliczny. Uwielbiam tak ozdobione wieczka😊
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Super połączenie smaków, na pewno smaczny :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...