Składniki :
- ok.1 kg malin
- ok.50 dag cukru
Przygotowanie:
- Owoce wsypywałam partiami do dużego słoja i przesypywałam je cukrem
- Słój zakryłam gazą, po 2 dniach owoce puściły sok
- Po tym czasie przecedziłam owoce przez sito, zebrany sok przegotowałam krótko i przelałam do wyparzonych słoiczków, zakręciłam dekielkami
- A do tego co mi pozostało wsypałam Konfiturex i zagotowałam
- W ten sposób uzyskałam 3 małe słoiczki konfitury malinowej.
Uwielbiam sok malinowy, jest obowiązkowy każdego roku :) Z tym, że u mnie w wersji z sokownika. Gdy tak patrzę na Twoje zdjęcia, to aż mi pachnie <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło, Agness:)
Domowy sok malinowy jest najlepszy :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!