- 15 dag dość chudego, wędzonego boczku
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 10 dag makaronu podobnego do ziaren ryżu
- koperek
- majonez
- 2 ząbki czosnku, słodka mielona papryka, pieprz mielony czarny
Przygotowanie:
- Makaron ugotować al dente
- Pokrojony w kostkę boczek lekko obsmażyć "na chrupiąco"
- Paprykę i cebulę pokroić w kostkę
- Do majonezu dodać sypką paprykę, przeciśnięty czosnek i pieprz- wymieszać
- Składniki połączyć, polać doprawionym majonezem, wymieszać, posypać koperkiem.
Smacznego.
Trochę się spóźniłam ze zrobieniem zdjęcia, bo sam czubek już pozbawiony liści.
Ale i tak drzewo w słoneczny dzień prezentuję się cudownie. Zdjęcie tego nie oddało, niestety...
Czy ktoś może wie jakie to drzewo, podpowiem, że to rzadki gatunek.
Bardzo lubię potrawy z czosnkiem - są pyszne :)
OdpowiedzUsuńDrzewko faktycznie pięknie przebarwione. Czy to może miłorząb? Pozdrawiam, Marzena
OdpowiedzUsuńZgadza się to jest miłorząb :)
UsuńFajna sałatka , jak zwykle trzeba zapisać. Drzewo wygląda jak forsycja wiosną. Miłej niedzieli ☘️🍄🍁☘️🍄🍁☘️🍄🍁
OdpowiedzUsuńJa też rozpoznałam miłorząb! U mnie by nie urósł, bo strasznie duje lodowaty wiatr. Ale za to jak smakują takie treściwe sałatki... :-D
OdpowiedzUsuń