sobota, 23 marca 2024

Pasta z avocado i czosnkiem

Składniki :

  • 1 sztuka avocado
  • główka czosnku
  • ok. 10 sztuk pomidorów suszonych w oleju
  • ok. 5 dag obranych orzechów włoskich, wcześniej namoczonych w wodzie
  • ewentualnie czarny pieprz mielony


Przygotowanie:
  1. Obrane avocado zmiksować z obranymi ząbkami czosnku
  2. Dodać pomidory i osączone orzechy -zmiksować
  3. Doprawić do smaku pieprzem, dodać oleju w których były pomidory by konsystencja pasty była dobra do smarowania.


4 komentarze:

  1. Och ! To musi być coś pysznego ! Ostatnio bardzo, bardzo polubiłam awokado. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyznam, że nie jadłam jeszcze takiej pasty. Na pewno jest pyszna.

    OdpowiedzUsuń
  3. Koniecznie znajdę czas na wypróbowanie Twojego przepisu - wydaje się być prosty i szybki. Miłej niedzieli😊

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja tym razem odpuszczę,bo nie lubię awokado.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...